Норвежкият посланик идва за откриването на обновения Младежки център в Добрич

08:20, 01 мар 16 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Добрич Йордан Йорданов ще открие официално реновирания Младежки център от 11. 00 часа. Официален гост на събитието ще бъде посланика на Норвегия у нас Н. Пр. Гюру Катарина Викьор. Проектът на Община Добрич „Младежки център Добрич – Вашето утре“  е финансиран по „Програма Деца и младежи в риск“, Компонент 1 „Младежи в риск“ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014. Партньори по проекта са Народно читалище „Романо дром 2002“, СОУ „Любен Каравелов“ и СОУ „Димитър Талев“. Стойността на проекта е 1 269 461 Евро. Неговата цел е привличане и интегриране в общността на младежи между 15 и 29 години, включително такива в риск от социално изключване, в неравностойно положение, роми и други етнически групи, чрез включването им в дейностите на Младежки център Добрич. Освен това се цели надграждане на дейностите в центъра и разширяване на предоставените услуги, отговарящи на потребностите на целевите групи.

По проекта бяха назначени 5 младежки работници, 2 ромски медиатори и 2 психолози, бяха сформирани 17 нови групи по интереси към Младежкия център – с продължителност – 10 месеца

Бе направено саниране на сградата, обособен "кампус" с 35 легла – 11 стаи, всяка една с отделен санитарен възел, бяха обновени залите в Младежкия център и обезпечени с необходимото оборудване с цел създаване на условия за извършване на дейностите в Младежкият център. Концертната зала е с модерен интериор, оборудвана със съвременни технологии в озвучаването и сценичното осветление за провеждане на концерти, конференции и семинари, както и безопасна сценична механизация. Осигурена е достъпна среда в центъра.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама