Дискутират Трети март в Стара Загора

08:43, 01 мар 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разговор-дискусия на тема „Трети март – почивен ден или празник...“ ще се проведе днес от 16.30 часа в читалище „Климент Охридски” в Стара Загора. Модератор е Сава Савов, в дискусията ще се включат историкът н. с. Нейчо Кънев, средношколци от Клубове по дебати с ръководители Юлия Бозукова и Станка Стойчева, Клуб „Памет“ с ръководител историка Марио Цветков, интелектуалци.

Форумът е част от инициативата  „С празника в сърцето”, посветена на 138-годишнината от Освобождението на България от османско иго и възстановяването на българската държавност. Съпътствата програма включва още  поетичен рецитал на члена на Съюза на българските писатели Йордан Пеев;  певчески изпълнения на ученици от НУМСИ „Христина Морфова“ от класа по класическо пеене с ръководител Костадин Чамов; представление на възпитаниците на Детска театрална студия „Метроном“ с ръководител Боряна Кисьова. Ще бъдат представени автентични униформи и оръжие на българските опълченци от Национално дружество „Традиция“. За децата пък ще има конкурс за рисунка на тема „Освободена България“ и детско арт-ателие. Участниците ще видят  документално-историческия филм „Шипка разказва“ с автор Сава Савов.

Организатори на проявата са сдруженията „С Вяра, Надежда и Любов“ и „Руски клуб – Стара Загора“, Национално дружество „Традиция“, Общинска организация на Съюза на ветераните.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама