Парламентът решава дали да забрани къмпингуването на плажа

08:58, 01 мар 16 / Политика 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народното събрание ще заседава извънредно по второто четене на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, което предвижда забрана за къмпингуването, нощуването и паркирането на 100 м от плажа.  За провинилите се е предвидена глоба от до 10 000 лв.

Спорната точка е част от проект с предложения плажовете „Корал“, „Карадере“ и „Иракли“ да не се отдават на концесия или под наем, както и да се забрани напълно всякаква стопанска дейност там.

Поправките в закона са внесени от Министерски съвет, а конкретната забрана за къмпингуването е по предложение на Найден Зеленогорски от Реформаторския блок. По-рано от гражданската квота вкараха идентичен проект със същите предложения за защита на „Иракли“, „Карадере“ и „Корал“, но без новата точка, забраняваща къмпингуването, нощуването и паркирането.

Промените предвиждат създаването на плаж за природосъобразен туризъм – "морски плаж, който с оглед на естествените природни дадености е необходимо да бъде съхранен чрез опазване на биологичното разнообразие и на екосистемите, при разумно използване на природните ресурси и върху чиято територия не се извършва стопанска дейност".

Народните представители ще разгледат още т.н. закон за офшорните зоини, както и първото четене на Закона за вътрешния одит в публичния сектор и на законопроекта за държавните помощи. Очаква се депутатите да гласуват и Законопроекта за изменение и допънение на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама