Как тези с големи маржове са на загуба, а аз на печалба, пита Марешки

09:39, 01 мар 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на месец март бизнесменът Веселин Марешки се надява да има отворени 7-8 бензиностанции в страната, сред които в градовете София, Сливен, Пловдив и Стара Загора. В момента се водят активни преговори за закупуване на терени. Това заяви самият Марешки за София Topnovini.bg.

Той уточни, че разликата в цените на горивата между неговите бензиностанции и останалите е около 30-40 стотинки, но въпреки това не е на загуба.

„В края на годината това ще бъде следващият шок и удар за тези хора. Надявам се, че ще има допълнителни разследвания, че при тези цени, на които продаваме, нашите данъчни декларации ще бъдат на плюс. Ще се види, че ние печелим и тогава някой ще трябва да разследва защо другите с тези големи маржове – 40, 50, 60 стотинки, са излизали на постоянни загуби“, обясни Марешки.

Запитан дали съмненията на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за картел на пазара на горива са следствие от поисканата нова такава от Реформаторския блок (РБ), бизнесменът изрази съмнение.

„Не мисля, по-скоро има връзка с това, че направихме този референдум, където първият въпрос е свързан с горивата и че все пак направихме няколко бензиностанции, където пък разкрихме реалните нива, на които трябва да се продават“, посочи той.

По думите му това бил доказателствен материал, който позволил на КЗК да стигне до някакви изводи.

„Стана толкова публичен, че не им даде възможност да го потулят и прикрият, както досега. Депутатите са си същите, интересите са им същите, така че едва ли те са направили нещо, за да активират този процес“, убеден е Веселин Марешки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама