Цацаров за Панов: Нека е сигурен, че не бих имал никакви задръжки да казвам какво мисля за него

10:28, 01 мар 16 / Политика 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да подозирам председателя на ВКС, че може да се цели в политическа кариера, означава да не си разбирам от работата. В същото време и той трябва да бъде сигурен, че не бих имал никакви задръжки, както нямам до момента, да казвам това, което мисля, включително и за него.

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров при инспекцията на сградата, известна като военното НДК, която ще приеме съдии и прокурори след президентския вот тази есен. Повод за коментара беше вчерашната му реч, в която обвинител номер едно намекна, че с действията си председателят на ВКС Лозан Панов се готви за политическа кариера.

"И да имам факти за това, такива неща бих казал, когато му дойде времето, или ако бъде по някакъв начин създадена причина да го кажа", уточни Цацаров. 

Относно смъртния случай в палестинското посолство, той заяви, че палестинската делегация, пристигнала в България, няма как да участва в съвместно разследване с родните органи на реда. Информация за разследването може да им бъде доставена единствено по съответния ред. Главният прокурор каза още, че вчера делегацията е имала среща със зам.-министъра на външните работи. Разследването е стигнало до разпит на свидетели и се очаква медицинската експертиза. Тя трябва са бъде готова до ден или два.

Дипломатически представител на Палестина е искал да присъства на аутопсията, но по българските закони това е невъзможно. 

До 18 ч. вчера пък не е постъпвало искане от Украйна за екстрадиране на бияча от Околовръстното Георги Близнаков. Вчера се появи информация, че той е участвал в „Донецката народна армия“, като дори е убивал украински граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама