Позиция: Във ВСС са гьонсурати /коментар/

10:31, 01 мар 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма по-големи гьонсурати от ВСС. Убедих се лично вчера, когато 4-ма от кадровиците на съдебната система дойдоха в Хасково, похарчиха едни пари на данъкоплатеца и си спретнаха купон за една стандартна процедура – встъпване в длъжност на редови обвинител в Окръжна прокуратура.

Порочно е да си позволиш да казваш на журналист какво да пише, какво да публикува, какво да казва. Милка Итова от ВСС обаче без притеснение си позволи този лукс. “А, ама Вие не сте ли от гилдията? Журналист ли сте? Няма да използвате този запис!”

А репликите на членовете на ВСС бяха повече от възмутителни.

Какво казаха ли?

„Ще правим, каквото сме решили...”,

„...Смъртните случаи на улицата ни пречат на работата...” Представяте ли си? Смъртта на човешки същества е определена като причиняваща неудобство в работата на някои си...

И всичко това в деня, в който малкото останали будни граждани в тази страна протестират и искат реформа, и искат оставки.

Но на кого му пука? Явно на ВСС – не.

И защо ли?

Ами много просто, защото тези хора явно са забравили, че социализмът отмина и че повече не може така. Защото за тях най-големият проблем е дали ще останат във ВСС, дали няма да ги разпуснат. Румен Боев дори разказа нещо като виц, поуката от който е, че промените всъщност са ги бетонирали на постовете конституционно. Виц, на който се засмя единствено той.

Всъщност, всички те са свежи и чисти, с хубава кожа, с хубави костюми, но са с мръсно бельо. Те не обичат журналистите, те не са им симпатични, дори обратното. Затова се държат като мутри. А се държат така, защото са на власт с всяка власт. А това прави съдебната система – гнила, кална, порочна, отвратителна, отблъскваща. Това превръща съдебната система в лека жена.

Без извинение.

Познавам много свестни съдии и прокурори. Те още, слава Богу, не са прихванали пороците на началниците си. Поне засега... Тези, които познавам, тези от тях, които наричам ПРИЯТЕЛИ, няма да се омърсят, защото не искат да са мишки и не искат да мишкуват. Не искат да са като началниците си, не искат да се нахвърлят срещу журналистите, дори и срещу онези, които се разравят в бакиите на кьоравата Темида.  

И ако вече си задавате въпроса, дали нещо ще се промени и дали трябва да се излиза по улиците и площадите, ще ви кажа – Не! Нищо в съдебната система няма да се промени. Защото рибата се вмирисва от главата. А главата на Темида е ВСС. А там волята за промяна, реформа, е само на приказки през деня, пред камерите, пред микрофоните - за пред хората. Там волята е една – да запазим постовете си. Да запазим статуквото. През деня се кълнат в законите, а вечерта в нещо друго. Всички се сещате в какво.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама