Психолози обучават фризьори на фестивал на красотата и прическата в Пловдив

11:11, 01 мар 16 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първият семинар от кампанията "Надеждата е красива" за обучение на фризьори, които да помагат на преминали през лечение със средствата на химиотерапията дами, е сред акцентите в програмата на 25-ия Италиански фестивал на красотата и прическата. Лекционно-практическият модул е в първия ден на специализираната модна проява, която ще се проведе от 1-ви до 3-ти април в Палата 2 на Международен панаир-Пловдив.

В рамките на юбилейното издание ще бъдат демонстрирани актуални тенденции, продукти и техники във фризьорството, аплодирани броени дни преди това на престижните световни форуми - Седмицата на модата в Милано и "Cosmoprof"-Болоня, съобщиха организаторите от "Christian of Roma".

Началото на кампанията "Надеждата е красива" бе поставено миналата пролет, когато стилистът Станимир Нанчев-Стенли от Казанлък подари 50 перуки на борещи се с коварния проблем жени. На предния Италиански фестивал организаторите от "Christian of Roma" доразвиха идеята с иницииране на "Щанд на солидарността" и я превърнаха в национална кампания със серия от обучения в партньорство с Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания.

В първия от семинарите - на 1 април, лектор с дългогодишна практика в областта ще обучи професионалните фризьори на специфичните техники и подходи при обслужване на дами с подобни проблеми. Салоните, предлагащи специфичната услуга, са включени в сайта на пациентската асоциация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама