Състезателките на СК „Бадминтон“ - Разград са вицешампионки на България при 19-годишните

11:24, 01 мар 16 / Спорт 25 702 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отличен старт на първото държавно първенство за 2016 година направиха състезателките на СК ,,Бадминтон” във възрастовата група 19 год., съобщи директорът на Ученическа спортна школа „Руси Бухтев” в Разград Цветан Танев. Състезанието се проведе в Стара Загора от 25 до 28 февруари.

През първите два дни бе индивидуалната надпревара в трите дисциплини: сингъл, двойки и смесени двойки, а от събота започна държавното отборно първенство.

Разградският бадминтон клуб участва в тези държавни шампионати с шестима състезатели: Румен Георгиев, Елина Христова, Даниела Данкова, Христианна Матева, Йоанна Кръстева и Димана Христова.

Традиционно на държавното лично първенство най-добре се представихме в дисциплината двойки, като и шестимата ни бадминтонисти се класираха на 5-8 място.

За отборната надпревара заявка за участие бяха подали по девет отбора при юношите и при девойките. СК ,,Бадминтон” участва само с отбор девойки, които след жребий бяха разделени на три групи по три отбора. Разградските състезателки се паднаха в група с отбора на Велико Търново и силния тим на Хасково, като само първият в групата продължава напред във финалната тройка за разпределение на медалите.

Девойките на СК „Бадминтон” победиха с 5:0 Велико Търново и с много добра игра поднесоха изненадата на шампионата отстранявайки с 3:2 победи девойките на Хасково.

На следващия ден започна борбата за разпределение на призовите места във финалната тройка, където освен девойките на разградския клуб се класираха отборите на Стара Загора и Дупница. Бадминтонистките от Разград отстъпиха с 0:5 от девойките на домакините и спечелвайки симпатиите на публиката победиха с 3:2 тима на Дупница.

С тази победа девойките от СК „Бадминтон” - Разград се изкачиха на второто стъпало на почетната стълба, спечелвайки сребърните медали на държавното отборно първенство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама