Лозан Панов: Няма да се занимавам с политика

11:56, 01 мар 16 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нямам намерение да се занимавам с политика. Това каза председателят на ВКС Лозан Панов преди заседание на ВСС, предаде репортер на София Topnivini.bg. Думите му идват в отговор на казаното от Сотир Цацаров, че политик не се става в рамките на мандат в съдебната власт. Панов заяви, че не се разпознава в тези думи на главния прокурор.

Лозан Панов коментира, че външните експерти са стъпка към съдебен борд, но това не означава, че такъв борд ще има. Според него експертите, които ще дойдат да помагат за съдебната реформа ще повлияят и на самочувствието на магистратите. Той допълни, че европейските стандарти за независимост на съда изискват мнозинство в колегията на съдиите при взимане на решения. "В конституционните промени "историческият" компромис не се случи, ще го напомням, защото това е предпоставка да се коментират закона за съдебната власт и сетнешните промени в нормативната уредба", каза Панов.

Лозан Панов не смята, че отсъствието му от инспекцията на новата сграда на софийски районен съд и прокуратура, е повлияло по някакъв начин на проверката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама