Варненският съд остави в ареста турски свещеник, убил пешеходец

13:01, 01 мар 16 25 236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състав на Апелативен съд Варна потвърди определение на Окръжен съд Добрич от 19 февруари 2016 г., с което е била определена първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо Екрем Йозлер, причинил при катастрофа смъртта на човек и избягал от произшествието.

48-годишният турски гражданин е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Второ РУП в Добрич, затова, че на 17 февруари тази година в с. Карапелит, при управление на л.а. по непредпазливост причинил смъртта на Мариян Чернаев и избягал от местопроизшествието. Йозлер, който работи към Генералното консулство на Република Турция в Бургас има разрешение за продължително пребиваване в България от Дирекцията по вероизповеданията. Обвиняемият е гост имам и преподава религия към джамийското настоятелство в област Силистра.

Варненският апелативен съд определи като правилни и законосъобразни всички основания на първата съдебна инстанция, наложила постоянен арест на обвиняемия. Въпреки ранния етап на разследването и на факта, че все още не е изготвена автотехническа експертиза, съдът намира, че събраните гласни свидетелства и огледа на автомобила по категоричен начин обосновават предположението, че Йозлер е причинил по непредпазливост смъртта на човек при ПТП и е избягал от местопрестъплението.

Свидетел на катастрофата, който е бил и спътник на обвиняемия в автомобила е разкрил пред следствените органи, че след сблъсъка Йозлер е видял тялото на ударения човек и е предприел активни действия, за да остане неразкрит. Умишлено изоставил жертвата на пътя, без да му окаже помощ или да подаде сигнал на 112, изгасил светлините на автомобила, използвал обходен маршрут и подбуждал към лъжесвидетелстване спътника си. И този съд счита, че това са факти, които водят до извода, че при по-лека мярка за процесуална принуда напълно реална е опасността Йозлер отново да се укрие или да опита да осуети разследването по делото.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама