Първи открит турнир по волейбол „Трети март“ - Плевен 2016 се провежда в зала „Спартак“

13:01, 01 мар 16 / Спорт 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първи открит турнир по волейбол „Трети март“ - Плевен 2016, се провежда в зала „Спартак“. Спортното събитие е под егидата на Община Плевен и заместник – кмета по спорта Иван Кюлджийски, и се организира по повод Освобождението на България. Идеята е турнирът да стане традиционен и да привлича все повече млади хора към спорта.

На официалното откриване присъстваха заместник – кметът Иван Кюлджийски, вр. и. д. Директор на Спортно училище „Георги Бенковски“ Вилма Великова, представители на общинската администрация, треньорите Виолета Антонова и Мариана Костова.

В турнира участват волейболният отбор към Спортно училище „Спартак 1996“, тимовете на Гимназията с преподаване на чужди езици и ПГ по електронни и химични технологии, отбори от Казанлък.

„В навечерието на най-светлия български празник – Освобождението, поставяме начало на възраждането на волейбола в Плевен. Организираме този турнир с идеята да привлечем все повече млади хора към спорта, да доставяме радост и да се радваме на спортните успехи. Възлагам големи надежди на волейбола да носи слава на град Плевен. Надявам се от догодина да има и женски отбор, с който да играем при най-добрите. Желая ви здраве и много спортни успехи“, каза Иван Кюлджийски в речта си при откриването на турнира.

Треньорите на „Спартак 1996“ бяха категорични, че са очаровани от отношение на Община Плевен и зам. кмета:

„Искаме да благодарим на Община Плевен и на заместник – кмета по спорта, защото се отзоваха много бързо на нашата инициатива. Без тях този празник нямаше да бъде пълен. Надеждата ни е да направим турнира традиционен, да дадем възможност на повече деца да се докоснат до света на спорта, а нашите състезателки да натрупат повече опит“, каза Вилоета Антонова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама