Увеличават се кандидатстващите за прием в детските заведения в Пловдив

13:34, 01 мар 16 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Данните от последното електронно класиране в Пловдив показват, че с наближаването на пролетта се увеличава броят на кандидатстващите за прием в детските заведения. Най-много са регистрираните деца, които искат да постъпят в детските ясли. От общо 417 деца, взели участие в класирането, 283 са на яслена възраст. Кандидатстващите за подготвителните групи ( 5- и 6-годишните деца) са само 16. Това са главно деца, които сменят адреса си на местоживеене.

Децата, които кандидатстват за първа възрастова група са 89. От тях 26 са родени в началото на 2013 година (навършили са съвсем скоро 3-годишна възраст) и вече могат да заемат свободните места в детските градини.

Участващите в класирането деца кандидатстваха за обявените 329 свободни места. От тях 151 деца са сред класираните, тъй като голяма част от незаетите места (общо 178) са в райони, отдалечени от местоживеенето на децата, желаещи прием в детско заведение. Родителите на неприетите деца трябва да знаят, че могат да кандидатстват и в другите райони, независимо че общият брой точки се намалява. При наличие на свободни места има приети деца и със значително малък брой точки.

Преди първото основно класиране за първа възрастова група в детските градини (за родените през 2013 г. деца), което ще е на 27 май 2016 година, са предвидени още 4 класирания, в които ненавършилите 3-годишна възраст могат да кандидатстват за яслените групи, преди да участват в класирането за детска градина.

Следващото текущо класиране е на 17.03.2016 годинаа. Свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 9.03.2016 година

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама