Зеленогорски прекъсна пленарно заседание, за да се срещне с протестиращите

13:46, 01 мар 16 / Политика 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски прекъсна пленарното заседание, за да се срещне с протестиращите еколози пред Народното събрание. Това стана, след като предложи 15-минутна почивка, която беше приета, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Освен него, още няколко депутати се включиха в срещата. Протестът на еколозите е заради забраната за къмпингуване по плажовете. 

Протестиращите настояват да отпадне точката, засягаща къмпингуването. То ще бъде забранено според новия закон, като дори няма да може да се паркират автомобили на разстояние до 100 метра от плажната ивица. 

Според Зеленогорски е разумно да отпадне това предложение и всеки да може да пренощува свободно на плажа. Министърът на туризма Николина Ангелкова пък посочи, че дюните не се опазват, когато има паркирани автомобили по тях и изсипани тонове боклуци.

Зеленогорски допълни още, че идеята е да се опази природата.

"Направихме максималното като все пак недопускаме стопанска дейност на Иракли, Карадере, Корал. Ще внесем предложение за облекчен режим на създаване на къмпинги, защото една значителна част от съществуващите къмпинги са разрушени и вече не съществуват", посочи той. 

Протестиращите заявиха, че се правят стъпки за пръв път за регулация за проблемите, за които говорят от години.

"Българското Черноморие е презастроено и няма контрол от страна на местната администрация. Тази първа стъпка, която направихме със забраната за отдаване на концесия, рискува да се превърне в сложен социален проблем. Всички организации сме единодушни в това, че е необходима регулация в природосъобразното къмпингуване. Молим тази точка да се гласува, когато е готова цялостната концепция. Ще ви помолим да бъдат обособени зони за забраната", обясниха още протестиращите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама