Няма данни за горива от "Ислямска държава" в наши бензиностанции

14:03, 01 мар 16 / Политика 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокуратурата и Министерството на вътрешните работи нямат данни горива, купени от "Ислямска държава" да се намират на територията на България и да се продават в наши бензиностанции. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с медийни спекулации по темата, предаде София Topnovini.bg. Той все пак допълни, че твърденията за контрабанда се проверяват.

Цацаров, заедно с вътрешния министър Румяна Бъчварова и премиера Бойко Борисов бяха на междуведомствено съвещание в сградата на Академията на МВР в столицата. В него участваха прокурори, полицаи и агенти от ДАНС.

Основни акценти на съвещанието са били борбата с корупцията по високите етажи и битовата престъпност. Борисов и МВР-шефът Бъчварова са уверили отново за политическата подкрепа, която правоохранителните органи имат за борбата по тези две направления.

Цацаров даде идея за коренна промяна в начина, по който се извършва правоохранителната дейност. По пример на някои европейски държави, той поиска наситено присъствие на полиция в градовете и постоянно такова на жандармерия в селата.

"Формулата, която представи премиерът, е "нулева толерантност". това се възприема и от нас и това се опитахме да кажем на хората вътре", каза Цацаров и допълни, че очаква скоро законови изменения, които да улеснят борбата с корупцията.

Главният прокурор се оплака и от Министерството на здравеопазването заради забавянето на съдебните експертизи. Има случаи, в които задържаните за дадено престъпление, се освобождават след изтичане на процесуалните срокове, защото експертизата не е готова, обясни Цацаров. И заяви, че проблемът е в малкия брой съдебни медици. "Един есперт не може да обслужва три области", избухна той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама