Разкриват нови специалности в музикалното училище във Варна

14:06, 01 мар 16 25 823 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националното училище по изкуствата (НУИ) "Добри Христов“ – Варна ще приема ученици по нови специалности след заповед на министъра на културата за одобрения държавен план-прием за I, V и VIII клас, съобщиха от школото.

За първи път ще има прием в I клас по гайда, гъдулка, тамбура, кавал и народно пеене, наред с традиционните класически музикални инструменти и класически танц, където през миналогодишните проверки на способностите кандидатстваха шест деца за едно място.

В V и VIII клас за първи път ще има прием на ученици в специалност "Български танци“, като по този начин се удовлетворят изискванията на пазара на труда за подготовка на професионални изпълнители и хореографи.

От изнесената на вчерашното съвещание с директори на училища информация става ясно, че НУИ "Добри Христов“ във Варна е класирано като единственото в областта професионално училище, подготвящо изпълнители в сферата на изкуствата.

От следващата учебна година училището ще разполага с цялата сграда, която в момента ползва съвместно с Колежа по туризъм, на който  с решение на Министерски съвет на Република България се предостави нова сграда.     

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама