Мира Пуйкова спечели поредна награда, този път от Международен конкурс в Черна гора

15:16, 01 мар 16 / Култура 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Талантливата солистка на Детска вокална група „Слънце“ Мира Пуйкова спечели поредна награда. Това стана на ХХIII-тото издание на Международния конкурс „Златна пахуля“ в град Рожае, Черна гора, който се проведе на 26 и 27 февруари, съобщиха от пресцентъра на Община Русе.

Там осемгодишното момиченце от музикалната формация при Общинския детски център за култура и изкуство (ОбДЦКИ), с вокален педагог Наталия Константинова, бе единствената участничка от България. В конкурса се включиха деца и младежи от 12 държави – Франция, Словения, Сърбия, Босна и Херцеговина, Румъния, Литва, Унгария, Македония, и др.

Възпитаничката на СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ получи правото да представи страната ни на този престижен, дългогодишен конкурс в Черна гора, след като завоюва първо място от Международен конкурс „Златни ябълки“ в град Кюстендил през октомври миналата година.

Артистичната малка певица впечатли компетентното 10-членно жури с изпълнение на най-новата си песен „Дай ми само пет минути“, която е написана специално за нея от композитора Валери Костов и текст на русенската поетеса Анета Мутафова. Тя й донесе трето място, преборвайки осемнадесет деца до дванадесетгодишна възраст. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама