Купуват специален микробус за хора с увреждания в Пловдив

15:19, 01 мар 16 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Микробус със специално оборудване за инвалидни колички ще ползват почасово хората с увреждания в пловдивския район "Източен". По заявка на потребителите, както и при спешни случаи, бусът ще е на разположение по четири часа в рамките на всеки работен ден.

Закупуването на специализирания автомобил е част от социален проект, в рамките на който около 60 души с увреждания и възрастни хора, които не могат да се обслужват сами, ще ползват услугите на социални асистенти и специалисти. Реализацията на "Независим живот" е с финансовата подкрепа на оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", поясни районният кмет Николай Чунчуков.

За потребители на услугата кандидатстват 100 души, а 50 са подали документи за социални асистенти. Новото тази година е, че вече могат да кандидатстват родители и близки на деца с трайни заболявания, които да станат техни асистенти.

В изградения Център за почасово предоставяне на услугите на ул. "Лотос" 1 в ЖР "Изгрев" има социален работник и сътрудник по социална работа, медицинска сестра, психолог, рехабилитатор, шофьор. Ще бъдат назначени 14 лични асистенти, 7 социални асистенти и 7 домашни помощници. Заплащането им ще е 3.25 лева на час.

Услугите ще се ползват от 1 април в рамките на близо две години. Общият бюджет на проекта е близо 499 хиляди лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама