Арест за димитровградчанин хванат с "дизайнерска дрога"

15:23, 01 мар 16 25 648 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжен съд Хасково задържа под стража 43-годишен димитровградчанин. Атанас Вишанов е обвинен за  за държане на аналози на високорискови наркотични вещества без разрешение с цел разпространение, съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Атанас е бил арестуван на 26 февруари в Димитровград на път към спедиторска агенция. При извършения обиск у него са били открити 26 плика с наркотично вещество. Опаковките са били готови за употреба и разпространение. С последващо претърсване в апартамент в града, обитаван от мъжа, са намерени още полиетиленови пликове с белезникаво прахообразно вещество, електронна везна, листна маса и др.

При извършена химическа експертиза е било установено, че иззетото вещество е аналог на високорисково наркотично вещество. То е било поставено в различни опаковки и съдове и е с общо тегло около 4 200 грама. Предстоят допълнителни изследвания с оглед установяване и анализ на цялото количество иззето вещество при извършените процесуални действия. Според експертизата предмет на престъплението е химичен аналог на поставени под контрол синтетични канабиноиди.

Според защитата веществата не са в таблица със забранителните вещества. Адвокат Веско Георгиев изтъкна, че не се налага задържане под стража, защото няма престъпление. той настоя за парична гаранция или подписка.

ГДБОП са установили, че Атанас е получавал т.нар "дизайнерска дрога" от латвиец, който е бил задържан в Бургас. В залата днес стана ясно, че той е бил освободен.

Разследващите укриваха няолко дни случаят, зца който Topnovini.bg вече съобщи.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама