Пускат метрото до "Хладилника" през юли, затварят основни булеварди до седмица

15:23, 01 мар 16 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До 31 юли ще бъде пуснато разширението на втората метро линия от спирка "Джеймс Баучер" до спирка "Витоша". За това увери столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя уточни, че вече над 75% от работата по новата отсечка на метрото е свършена. Остава само тя да бъде тествана.

"Ще бъде възстановено движението на трамвая до последната спирка при бул. "Черни връх", така че всъщност ще имаме връзка на последната спирка на трамвая с метрото и ще можем да продължим работата по третата линия на метрото", заяви още кметът.

Затварят бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Гоце Делчев" и ул. "Житница"

Тя посочи, че след 20 март ще бъдат затворени два участъка в центъра на София. Единият е част от бул. "Патриарх Евтимий". Изцяло ще бъдат затворени бул. "Гоце Делчев" и ул. "Житница" при бул. "Цар Борис III" в "Красно село".

Кметът уточни, че по бул. "Патриарх Евтимий" ще бъде пуснато част от движението на в момента затворения участък.

„Пускаме колите двупосочно по бул. "Васил Левски" и в тунела, и от 5-те кьошета ще има отворен тунел до бул. "Черни връх", тунелът, по който в момента се движи трамвай №6", уточни тя. Неудобствата за столичани ще продължат около година и половина.

Променят се маршрутите на тролеи №2 и №9, както и натравай №6

От 9 март ще има промяна и в движението на тролейбуси №2 и №9. Трасето им ще се измести от бул. "България" до ул. "Григор Начевич". От 16 март ще бъде променено и движението и на трамвай №6 в участъка от 5-те кьошета. Той ще се движи до последната спирка в кв. "Иван Вазов", където върти трамвай №1".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама