Може би комисията за Турция и Русия няма да заработи, предрече Цветанов

15:25, 01 мар 16 / Политика 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на временната комисия, която трябва да разследва дали Турция и Русия влияят на вътрешната ни политика Валентин Радев (ГЕРБ) може би ще предложи задачите й да се прехвърлят като изслушване от външна комисия на ресорния министър Даниел Митов. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на София Topnovini.bg. 

 

По думите му в този случай няма да има необходимост от съставянето на специална комисия. Първото ѝ заседание засега е най-вероятно да се проведе след празниците. Цветанов не даде конкретен отговор дали комисията ще бъде закрита. И отрече да се водят разговори с ДПС в тази посока.

 

Относно констатация, че премиерът Борисов е приел остро идеята за създаването на комисия за влиянието на Москва и Анкара у нас, Цветанов призна, че министър-председателят винаги е остър. 

 

"Иначе как един ще управлява държавата, ако не е достатъчно ясен в принципната си позиция", запита зам.-председателят на ГЕРБ.

 

Според него може би е трябвало преди сформирането на комисията да се направят съответни разговори със съответните институции, "за да може действително да се вземат най-правилното решение". Остана неясно защо той не го е направил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама