Русенски младежи с две благотворителни инициативи за Баба Марта

15:31, 01 мар 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В две акции се включиха членовете на клуб „Младежки парламент” към Общински младежки дом Русе по случай празника на Баба Марта, съобщават организаторите.

Рано сутринта младежите посетиха Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Ц. Буров”, където се включиха в благотворителния базар с мартеници, организиран от учениците, в помощ на нуждаещи се деца и младежи от спешни операции. След това и в кампанията „Да подарим усмивка”, организирана от психолога на училището – Таня Кюранова и ученическия съвет. Младите парламентьори помогнаха с дрехи, които след това ще бъдат раздадени на нуждаещи се хора от града. 

Втората акция, по инициатива на новия председател на клуба, се проведе съвместно с Ресурсен център Русе. Заедно с ученици със специални образователни потребности от началния курс, младежите изработиха мартеници, които след това децата подариха на своите учители и родители. Клуб „Младежки парламент” беше посрещнат топло от директорката на центъра – Гинка Иванова и ресурсните учители. 

За финал на срещата, децата изпяха песен за Баба Марта и получиха лакомства като награда за положения труд и старание. Младежите от клуба пък получиха предложение за нова съвместна инициатива – за боядисване на яйца по Великден. След края на срещата с учениците от Ресурсния център, парламентьорите украсиха с мартеници Дървото на любовта, което се намира в Младежки дом. Дадоха си обещание, че на Първа пролет, то ще грее, окичено от мартениците, които ще свалим. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама