Оставиха в ареста извършител на грабеж, осъждан за изнасилване

15:35, 01 мар 16 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът уважи искането на Окръжната прокуратура в Русе и взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 32-годишен русенец, извършил нагъл грабеж на жена. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Срещу Горан Ф. е образувано бързо производство за грабеж. С постановление от 26 февруари той е привлечен като обвиняем за това, че на 23 същия месец около 12.30 по обед в Русе отнел чужди движими вещи – портмоне с 295 лева от жена – нападнал я и издърпал портмонето от ръцете й, докато купувала мартеници на базара в центъра на Русе.

Припомняме, Горан Ф. беше подгонен и задържан до пристигането на полицията от случаен свидетел на престъплението.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Горан Ф. е извършил деянието. От доказателствата по делото се установява, че престъплението е придружено с изключителна наглост.

Задържаният е осъждан за тежки умишлени престъпления, сред които изнасилване и друг грабеж. Поредното му престъпление е извършено в условията на опасен рецидив, уточняват от държавното обвинение.

Поради това съдът прие аргументите на прокуратурата, че съществува реална опасност Горан Ф. да се укрие и да извърши друго престъпление, поради което постанови най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама