Петгодишни малчугани изработиха двуметрова мартеница за Община Плевен

15:41, 01 мар 16 / Любопитно 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деца от група „Слънчо“ на ЦДГ „Юнско въстание“ изработиха двуметрова мартеница за Община Плевен. Класическите пискюли в бяло и червено бяха приети с благодарност от кмета Георг Спартански и окачени до парадния вход на знаковата сграда.

Петгодишните малчугани са работили върху мартеницата цели три дни, с голямо желание и ентусиазъм. Заедно с ръководителя Диана Въткова са усукали прежда с обща дължина от 2 километра, а към тях са се присъединили и други дечица от детската градина.

Малките плевенчани изпълниха стихотворения и песни за баба Марта пред кмета Спартански, за което бяха наградени с лакомства.

„Благодаря на тези красиви живи мартенички за чудесния празник и песните, които ни изпяха. Искам да знаете, дечица, че Баба Марта е празник, който само ние празнуваме – истински български празник, който идва от най-дълбока древност и още вашите пра-пра-пра-баби и дядовци са празнували. Това е празник, с който ние заслужено като българи се гордеем и не забравяйте това. А като пораснете, очакваме да дойдете вие на нашите места, да продължите нашата работа”, се обърна към гостенчетата Георг Спартански.

Той припомни на малчуганите и идващите празници – 3 март, 8 март и 21 март, а на раздяла всяко от децата получи мартеничка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама