Срокът за оградата срещу бежанците край Свиленград няма да бъде спазен

16:09, 01 мар 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Защитното съоръжение по границата с Турция на територията на област Хасково ще бъде окончателно завършено до края на юни. Това съобщи за Дарик радио областният управител Станислав Дечев, който е избран от ГЕРБ. С тази информация стана ясно, че за трети път оградата, която се прави заради бежанската вълна няма да стане в срок.

На 17 юли миналата година, когато бе направена първа копка, вътрешният министър Румяна Бъчварова каза, че съоръжението ще е готово за 3-4 месеца. На 22 декември и областният управител на Хасково Станислав Дечев каза, че съоръжението до 3-4 месеца ще е готово. А днес става ясно, че срокът отново няма да бъде спазен.

Пред Дарик радио губернаторът заявява, че ще бъде изградена до края на юни и че е осигурено финансиране за последния участък от оградата по границата. А пред БТВ вътрешния министър Румяна Бъчварова пък каза, че се надява да е готова до края на лятото.

В Хасковска област са изградени 12 километра, а цялата  защитна ограда  ще бъде 33 километра и 600 метра. Така става ясно, че през пролетните месеци, когато се очаква бум на бежанската вълна, България отнова няма да има ограда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама