В община Исперих започна изпълнението на проект „Алтернатива за независим живот“

16:39, 01 мар 16 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През месец февруари в община Исперих започна изпълнението на проект „Алтернатива за независим живот”, съобщиха от общинската администрация. 

Той се реализира с финансовата помощ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 процедура „Независим живот”.

Проекта е на обща стойност 500 000 лева и ще се реализира за период от 21 месеца. Целевите групи са хора с увреждания и техните семейства и възрастни над 65 години с ограничения или в невъзможност за самообслужване.

По проекта ще бъде създаден "Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда". Към центъра ще бъдат назначени 50 лични асистенти и 20 домашни помощници, които ще предоставят социална услуга в общността на потребители от целевата група в домашна среда. Ще бъдат назначени и експерти -  психолог, социален работник и медицински специалист, които да оказват психологическа подкрепа или консултиране  на персонала, предоставящ социални услуги.

В резултат на изпълнение на дейностите по проекта ще се подобри качеството на живот на възрастните и на лицата с увреждания чрез създаване на условия и подкрепа за ефективно упражняване правото им на независим живот и социално включване, отбелязват от общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама