Искат оставката на Любомир Христов, релсите по „България“ са в окаяно състояние (снимки)

16:57, 01 мар 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гражданската инициатива „Спаси София“ поиска незабавното отстраняване на зам.-кмета по транспорта Любомир Христов. Причина е, че трамвайното трасе по столичния булевард "България" е в окаяно състояние само година и половина след откриването му.

От инициативата припомнят, че реконструкцията на релсите струва на Столична община 7 милиона лева без ДДС. "Фирмата изпълнител е "СК-13 Трансстрой" станала известна със скандалните ремонти и на други ключови обекти в София, като парка около НДК и бул. Цариградско шосе", припомнят още от „Спаси София“.

"Недопустимо е да се пилеят обществени пари, за да може няколко фирми да са на комфортна хранилка без да им се търси сметка, а още по-недопустимо е столичната администрация и общинският съвет да стоят безучастно и да се преструват, че всичко е наред. Затова, за пореден път настояваме за незабавното освобождаване на Любомир Христов от поста му зам.-кмет по транспорта", пишат на официалната си страница във Фейсбук от инициативата.

"Спаси София“ отбелязват, че точно една година след първия им репортаж и едва 18 месеца след тържественото откриване на трасето, за пореден трети път видели "седем милиона лева погребани в калта". Проверката им установила, че трасето вече е за основен ремонт - "има счупвания по релсовия път, фугите зеят все по-широко, отводняването не работи, настилките по спирковите перони са пропаднали, а оградите са деформирани и на места даже липсват".

"Успокоението, че “обектът е в гаранция” не ни удовлетворява - пасивността на Общината и липсата на желание да изисква отстраняване на дефектите ни кара да сме скептични, че фирмата-изпълнител ще бъде заставена да отстрани грешките си. Гаранцията на обекта изтича след три години и половина и ако не се вземат спешни мерки веднага, това трасе ще продължи да се руши, докато не стане някой сериозен инцидент", заключват от гражданската инициатива.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама