Рецидивист, псувал, заплашвал и удрял полицаи, отива в затвора

17:04, 01 мар 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рецидивист с начално образование отива в затвора за 1 година и 8 месеца, тъй като на 5 октомври 2015 г. в условията на опасен рецидив, той извършил едро хулиганство, насочено срещу полицаи.

Как се е стигнало до инцидента не е посочено в споразумението, което мъжът сключил с прокуратурата, но по време на грозната сцена той демонстрирал изключителна арогантност, агресия и простащина, насочена към няколко полицаи.

Рецидивистът не само ги псувал и обиждал, но освен това ги заплашвал със саморазправа и дори убийство, удрял ги, на единия дори разкачил пагона на униформата и успял да изтръгне служебната радиостанция, докато служителят на реда се опитвал да задържи престъпника.

Последният бил изправен пред съда, където станало ясно, че деянията му от посочената дата покриват съставите на цели 7 престъпления. За всяко от тях той получил наказание, договорено в споразумението, като му било наложено най-тежкото между тях – 20 месеца зад решетките, които ще изтърпи в затвор от закрит тип, при първоначален строг режим.

Рецидивистът ще трябва да покрие и разноските по досъдебното производство, като внесе похарчената за разследването сума по сметка на Областната дирекция на МВР в Русе.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама