Делегация от Тараклия на визита при областния управител

17:15, 01 мар 16 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делегация от Тараклия посети областния управител Татяна Петкова. В състава й бяха включени Олег Гаризан – кмет на с. Копчак, Иля Лещев – мениджър по корпоративно развитие на научно-производствено предприятие „Екра“, Валерий Нейкулов – помощник на губернатора на Тараклия (Република Молдова) и Дмитрий Курдов – представител на НПО. Те бяха придружени от Иван Иванов – председател на Обществения съвет за сътрудничество с бесарабско-таврийската диаспора с център Сливен и Стефан Стефанов – председател на фондация „Стария бряст“. В срещата участваха заместник областните управители Веска Вълчева и Камен Костов.

 Гостите споделиха, че са удовлетворени от първото си посещение в Сливен. Запознати са с дългогодишните и задълбочени връзки между двата района в сферата на културата и съхраняването на традициите. Посещението им този път е насочено към установяване на икономически отношения между област Сливен и район Тараклия. Гостите потърсиха подкрепа от областния управител за проучване възможностите за установяване на връзки със сливенски фирми за създаване на съвместен холдинг за производство на защитни уредби в сферата на енергетиката. Те предлагат високо качество на конкурентни цени, а търсят партньори за излизане на европейския пазар.

Областният управител пое ангажимента да запознае Министерство на икономиката и Министерство на енергетиката с намеренията на гостите от Такарлия. Тя информира, че област Сливен има необходимите ресурси – висококвалифицирани специалисти в сферата на машиностроенето, техническа база, а освен това и филиал на Техническия университет, който подготвя инженери. Камен Костов запозна присъстващите с производството и възможностите на големите сливенски машиностроителни предприятия.

Беше постигнато съгласие, след проучване на възможностите, да бъде организирана среща на заинтересованите страни от двата района. Гостите поканиха Татяна Петкова да посети Тараклия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама