"Хотнишки баби" с подаръци за внучето на Борисов

17:42, 01 мар 16 / Политика 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов прие дарове от групата "Хотнишки баби" за внучето на премиера Бойко Борисов. Това стана при посещението им в парламента днес по повод 1 март.

Подаръците бяха прилежно опаковани и подредени в голяма кошница, като певиците обясниха, че даровете били за внучето Борисов - Бойко. Сред даровете били терлици, костюмчета и шапки.

С ръчно изработени мартеници те закичиха депутатите. На събитието присъстваше и заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев, който заяви, че от хилядолетия е традиция на този ден да се празнува края на зимата и началото на пролетта.

Групата за автентичен фолклор „Хотнишки баби” е създадена през 1970 г. към Народно читалище „Светлина” в село Хотница. Целта на самодейците е да възстановяват и популяризират традиционните български обичаи като Бабин ден, Сирни заговезни, Благовец, Великден и др.

Освен тях, с инициатива по повод 1 март бяха и от ВМРО. Жени в народни носии закичваха с мартеници служители от парламента, депутати и журналисти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама