Журналистът Борис Анзов, който пострада в Сирия: Тук сме в цялост и безопасност

18:01, 01 мар 16 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пострадалият български журналист при обстрелване в Сирия Борис Анзов се намира на руската авиобаза "Хмеймим" и е добре. Там са и останалите репортери от международните медии, които бяха на мястото на инцидента.

"Всичко е ок. Тук сме в цялост и безопасност", съобщи за Topnovini.bg самият Анзов. По думите му само преди минути от там са излетели два руски бомбардировача. Той обясни, че снарядът е паднал на 100 метра от него докато правил интервю със сирийски свещенник от село, намиращо се близо до град Кенсаба, на около 7 километра от границата с Турция. 

На помощ на ранените се притекли БТР-и. Журналистът все още е в шок.

Борис Анзов е роден в Гоце Делчев. От 1993 година е в Русия, където завършва средно образование. След това завършва "Международни отношения" в Московския държавен университет.. От три години работи като международен кореспондент на вестник "Топ преса". Собственик е на електронното издание "Медия мост". Председател е и на създадената миналата година в Гоце Делчев неправителствена организация "Що е маке се е юнак". 

Пред медиите баща му сподели, че телефонът на журналиста е изключен и няма връзка с него. Кирил Анзов заяви, че не знае дали е в Сирия. Знае, че е бил там преди 15-20 дни, когато бил единственият поканен от Източна Европа журналист на ракетния крайцер „Москва“ от руското външно министерство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама