Делото за пране на пари срещу Вальо Топлото отложено за 45-и път

18:15, 01 мар 16 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делото за пране на пари срещу бившия шеф на „Топлофикация-София” Валентин Димитров вече шеста година не може да приключи на първа инстанция, съобщава "Съдебни репортажи". Справка на изданието в сайта на Софийския градски съд (СГС) показва, че процесът е отложен за 45-ти път от състав на съда с председател съдия Петя Крънчева.

На днешното заседание бяха разпитани двама свидетели, управители на дружества, с които „Топлофикация-София” сключвала договори преди години. Пред съда те разказаха, че договорите били изпълнени в цялост и по всички параметри и от двете страни, а за следващата насрочена дата по процеса се очаква да дадат показания свидетели от Австрия и Дания по искане на защитата на Димитров, мотивирано с факта, че свидетелите „биха допринесли за изясняването на истината” по делото.

Димитров е подсъдим за изпитането на 12 млн. лв. и за укриването на 2 млн. лв. данъци. Освен него подсъдима за укриване на 200 000 лв. данъци бе и майка му – Цеца Димитрова, но делото срещу нея беше прекратено след смъртта й през 2011 г. През юни 2012 г. Валентин Димитров поиска споразумение с прокуратурата – да признае, че не е декларирал част от парите, което е данъчно нарушение и да бъде освободен от наказателна отговорност, като му се наложи глоба, но до споразумение така и не се стигна.

Процесът срещу Димитров започна през 2009 г. и досега е отлаган 45 пъти по различни причини – смърт на роднина, болест на дете, заболяване на съдията, както и заради неявяване на подсъдими, защитници, съдебен заседател, разпити на свидетели и вещи лица.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама