"Къмпинг "Орлов мост" поиска правила, а не забрана, блокира движението

19:04, 01 мар 16 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици се събраха на "Орлов мост" в столицата, за да изразят несъгласието си с решението на депутатите да забранят къмпингуването и паркирането на автомобили на 100 метра от плажната ивица. Протестиращите обявиха кръстовище "Къмпинг "Орлов мост", като поискаха "не забрани, а правила за къмпингуване".

Половин час след началото на акцията те блокираха движението за около 15-20 минути, без обаче да имат разрешение. Започнаха и да разпъват палатки на платното за движение на кръстовището. Те поискаха от президента да наложи вето на приетите промени. 

"Не може да ни забранят да опъваме палатки до плажовете", обясни Мартин, който всяка година година търси по-усамотени места по Черноморието, където да прекара почивката си. "Не виждам, като забранят спирането на автомобили около плажовете на 100 метра, как точно ще го изчисляват и колко коли ще трябва да вдигнат, защото хиляди паркират до свободните плажове в страната", допълни го приятелката му.

Според демонстрантите правителството първо трябва да се пребори с "бетонирането" на плажовете, а не да мисли как да санкционира къмпингуващите.

"Ние най-много пазим природата - тези, които спим в гората, под небето. Ние я обичаме и сме близо до нея. Чистим си и искаме да водим децата си на палатки, а не да си даваме парите по хотелите, които се строят на пясъка", обясни Евгения.

"Тези правила се създават, за да отклоняват вниманието на хората, за да засегнат обикновения човек, докато под масата се дава зелена светлина на хотелиерите и инвеститорите, които не се интересуват от природата", каза Краси. Той и съпругата му са били на протеста пред Народното събрание по-рано днес.

"Вижте гърците, с протест постигат всичко и не отстъпват. А нашите управляващи не ги интересува", допълни момчето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама