Цацаров към местните власти: Преписвайте от Бургас

19:11, 01 мар 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният прокурор Сотир Цацаров посъветва местните власти в страната да вземат пример от Община Бургас по отношение опазването на обществения ред.

„След като е възможно общинска наредба, въведена от кмета на Бургас, да въвежда във всяко нощно заведение да има металдетектор и да не се допускат хора с огнестрелно оръжие, много ли е трудно това да се направи и в останалите градове?“, е попитал Цацаров след среща на ръководните органи на МВР, Прокуратурата, ДАНС и ГДБОП в столицата, цитиран от агенция „Фокус“.  

„По чия компетентност може да стане – на министъра, на главния прокурор? На общинските съвети. Просто и ясно. Наредбата на Община Бургас я има на сайта на самата община. Просто трябва да се препише. Останалото е въпрос на желание или на нещо друго“, е заявил още той.

Строгата наредба за обществения ред в Бургас беше приета в началото на миналата година по предложение на кмета Димитър Николов и подкрепена от общинските съветници от всички групи. Поводът станаха поредицата от инциденти пред нощни клубове в морския град. От тогава тези, които биват хванати да носят оръжие в дискотеките, плащат глоби от 500 до 5000 лв. От 1000 до 50 000 лева е санкцията за търговци, ако пуснат в заведението въоръжени клиенти.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама