Близо 150 млн. лева данъци и осигуровки събра НАП в Добрич

20:03, 01 мар 16 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 150 млн. лева събраха през 2015 г. данъчните в Добрич, съобщи директорът на офиса на Националната агенция за приходите Димитър Димитров. Той посочи, че през миналата година фокусът е бил насочен към насърчаване на доброволното плащане на всички данъци и осигуровки. „Извършени организационни промени  на структурата на НАП на национално ниво доведоха до много добри резултати. Бяха събрани над милиард и 600 млн. лева повече данъци и осигуровки. На фона на това, офис Добрич събра 149 800 000 лева, като ръстът беше средно между 6 и 9 %“, посочи Димитров. Най-голям ръст има при здравните осигуровки – 9,48%.

С цел да се насърчи доброволно начало, най-вече в събирането, се направени прозвънявания по телефона на 1002 добруджанци с напомняне, че имат просрочени задължения. Ефектът от това са постъпили 1,136 млн. лева.

%Въпреки всичко, трябваше да има и репресивни мерки към неизрядните длъжници. Има проведени 57 търга, откъдето бяха събрани допълнително 582 000 лева или, като цяло, просрочията на добруджанци намаляха с 41 700 000 лева“, каза Димитров.

По думите му, 2015 г. е била добра година за приходната агенция в Добрич. Той посочи, че през миналата година масово добруджанци са се възползвали от възможността да използват алтернативните методи за подаване на декларацията и декларирането на доходите си.

Той подчерта, че тази година, с промяната на Закона за статистиката, всеки, който ще ползва алтернативните методи  за подаване на декларацията, трябва първо да декларира отчетите си в НСИ, което става само по електронен път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама