Кметът на район „Средец“ също „къмпингува“ на „Орлов мост“

22:23, 01 мар 16 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на столичния район „Средец“ Мария Ачкова се включи в протеста на „Орлов мост“ тази вечер, който блокира движението на кръстовището за около половин час.

Заедно със стотиците събрали се на демонстрацията, Ачкова се обяви против решението на депутатите да забранят къмпингуването и паркирането на 100 метра от дивите плажове по Черноморието.

„Аз винаги съм била на протести за каузите, които подкрепям. Това, че съм районен кмет не означава, че не мога да изразявам гражданската си позиция. Считам, че хората имат право да имат тези диви плажове и при определени условия могат да си къмпингуват. Такива тотални забрани с метри, до които не можеш да разпъваш палатката ми се струват нецивилизовани“, обясни тя пред София Topnovini.bg.

Ачкова държеше един от плакатите на протеста, който призовава за „правила за къмпингуващите, а не забрани“.

„Правила могат да се въведат по много лесен начин и той да е щадящ за природата. Да се организират условия, по които хората да къмпират. Да се направят екологични тоалетни, да се направят душове, където да може да се къпеш. Важно е и извозването на боклуците да се организира“, каза тя.

Ачкова е кмет на район „Средец“ за първи мандат. Тя спечели поста на местните избори през октомври 2015 г. като кандидат от листата на Реформаторския блок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама