Евродепутатът Емил Радев кани в Брюксел победителя в конкурс на варненската библиотека

15:17, 02 мар 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По инициатива на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев победителят в конкурса за разказ или есе, организиран от Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” – Варна, ще посети Европейския парламент в Брюксел. С наградата ще бъде удостоен авторът на най-оригинална творба – разказ или есе, на тема „Животът се разлиства като книга... Умеем ли да четем?”. В този формат могат да се включат ученици от IX до XII клас.

Със съдействието на Емил Радев, който през 2014 г. прие мисията да бъде посланик на библиотеките в рамките на инициатива „MEP Library Champions“, ще бъдат осигурени награди и за участниците в конкурса от останалите две възрастови групи.

Предизвикателството за учениците от I до IV клас е „Пътешествие с книгата... Дъга от думи”. Участниците в тази възрастова група могат да се изявят със съчинение, приказка или рисунка/илюстрация.

Темата, върху която ще творят учениците от V до VIII клас, е „Книгата в ръцете ти е огледало... Какво видя там?”. Своите впечатления и преживявания от съприкосновението с книгата кандидатите могат да споделят чрез разказ, есе или със средствата на изобразителното изкуство.

Всички материали ще се приемат до 11 април в Регионална библиотека „Пенчо Славейков”, Детски и средношколски комплекс (бул. “Осми Приморски полк” 110) и на e-mail: [email protected]. Конкурсът е част от проявите, с които библиотеката отбелязва 150-годишнината от рождението на своя патрон Пенчо Славейков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама