25 нарушения на реда и хигиената в Търговище през февруари

07:32, 04 мар 16 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
25 е общият брой на констатираните нарушения на реда и хигиената в града през месец февруари, съобщават от Община Търговище.

Специалистите по контрол на чистотата са съставили 6 протокола за складиране на строителни отпадъци и материали на обществени места.

Според общинската наредба, строителните отпадъци, образувани от ремонтна дейност на домакинствата до 1 куб.м., се извозват по график, като за тях не се заплаща такса. Заявките се подават до общинска администрация на тел. 0601/ 68 686; 68 658.

През месеца са  констатирани 2 нарушения за  изхвърляне на отпадъци около гробищния парк и защитената местност „Божур поляна”. Контрольорите по чистотата и Държавно горско стопанство предприеха съвместна акция за замърсяването на „Божур поляна”. Беше открит извършителят и при последвала проверка констатирано изпълнението на препоръките за почистване.

7 от нарушенията са за струпване на дърва за огрев, опилки, палети и дървени изрезки на обществени места. Има установени 3 случая на паркирани автомобили на тревни площи. Останалите са за изхвърляне на смет извън контейнерите, складиране на машинни детайли и автомобилни гуми на тротоар и др. Установени са също нарушение по Наредбата за отглеждане на кучета и непочистени прилежащи части на сгради и търговски обекти.

През месеца няма наложени санкции.

През периода от 22.02.2016 г. до 26.02.2016 г. са почистени 155 шахти и 2 линейни оттока. Дейностите по тях продължават по регламентирания график.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама