В Левски отбелязаха Националният празник Трети март със серия патриотични прояви

08:34, 04 мар 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С патриотичен дух и признателност към жертвите, дали живота си в името на Свободата, честваха Националния празник Трети март в община Левски.

На откритата сцена пред сградата на администрацията, възрожденски и патриотични произведения изпълниха МВГ „Патриоти“, Танцов състав „Звънчета“, Женска фолклорна група, рокаджиите от „Stenli Stefanov s Projekt”, самодейни колективи и изпълнители при читалище „Г. Парцалев“.

„Нека пазим паметта за братската благодарност към руските, румънски и финландски войници, оставили костите си по нашите земи за нашата Свобода”, пожела в приветствието си по повод 138 годишнина от Освобождението на България от турско робство кметът на Община Левски Любка Александрова.

Тя призова съвременните българи да бъдат достойни за завета, оставен ни от героите на освободителната Руско – турска война. В Козар Белене оживяха драматичните събития от Априлското въстание. Топчето пукна и жаждата за Свобода пресъздадоха участниците, сред които бяха кметове на кметства в общината.

С минута мълчание беше почетена паметта на жертвите за свободата на България. Признателни българи поднесоха цветя на паметника на Опълченците в селото. Стихове и възрожденски песни звучаха на площада повече от 2 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама