Нови обекти по опазване на околната среда в Тервел започват да функционират

08:49, 04 мар 16 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През 2016 година ще бъде устроена дейността на обекти в Тервел, които бяха изградени през миналата година, съобщиха от общинската администрация.

След като в края на 2015 г. бе изграден и оборудван пункт за управление на животински отпадъци в Тервел, през тази година ще се устрои неговата дейност. Съоръжението ще облекчи работата на животновъди и преработватели на животински продукти в Община Тервел и съседните общини. Посредством ползването на пункта производителите ще могат да осигурят съответстващо на екологичното законодателство производство.

За град Тервел ще се устрои работата на изграждана пречиствателна станция за отпадни води. Тя има функцията да събира и пречиства всички канализационни води от абонатите в общинския център - а това на практика са всички домакинства и фирми, тъй като Тервел вече има покритие с канализационна мрежа на целия град. По този начин водоприемникът след пречиствателната станция - язовир "Честименско", ще бъде чист и годен за риболов и напояване, а домакинствата и бизнесът ще имат работеща канализация, което облекчава ежедневието и работния процес.

Дейността има срок за изпълнение от 26 месеца след подписване на договор за финансиране на проекта, който от своя страна представлява втора фаза от проект за воден цикъл на Тервел.

Наличието на собствен разсадник и градинска техника ще послужи за увеличаване на площта на обработваните за засаждане с цветя площи. Ще продължи поетапното засаждане на нови дървета по улиците, като преди това се премахват старите и опасни дървета и клони, посочват още от Общината.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама