Украинската прокуратура разследва побойника от Околовръстното, обяви посланикът

09:16, 04 мар 16 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правоохранителните структури в Украйна поискаха от генералната прокуратура да разследва Георги Близнаков. Вариантите за него са два – или ние да поискаме екстардирането му, или българското законодателство да използва механизмите си, по които да го съди. Трябва обаче да  има доказателства. Това каза в ефира на БТВ украинският посланик Никола Балтажи. Той обясни, че все още не е поискана екстрадация на Близнаков.

Георги Близнаков е един от мъжете, които биха семейство на „Околовръстното шосе“. Няколко дни след побоя в интернет пространството се появиха снимки на Близнаков с автомати и военни дрехи. Оказа се, че те са от сайта на украинската неправителствена организация „Миротворец", която се занимава с търсене на информация за наемници и участници в сепаратистките армии. В него са поместени множество снимки на българина, позиращ в зелена униформа с автомат "Калашников" и други бойци от Донецка народна република.

„Миротворец“ е едно сериозно нещо. Там има информация за всички, които извършват престъпления, слава Bогу, това са шепа хора. Но трябва да е ясно, че имаме много силно украинско общество и няма да дадем спокойствие на тези хора да спят. Ще ги търсим и ще ги намерим, за да си платят за всичко, което са направили“, каза още посланикът.

Той коментира и създаването на комисия, която да разследва намесата на Турция и русия у нас. Балтажи заяви, че всеки един парламент има правото да създава такива комисии и добави, че не би се наел да коментира Турция.

„Мога да кажа за Русия, която се намесва безпардонно не само в моята държава. Тя се опитва да разбие Европейския съюз, чрез такива партии като „Атака“, каза Балтажи и допълни, че не бива да се поддаваме на руската пропаганда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама