Спор за дивите плажове: Къмпингуващите са хайдути, които цапат и не си плащат

09:43, 04 мар 16 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Къмпингуващите са хайдути, които цапат и не си плащат. Тази група хора пожела нашите имоти, настанява се и ги краде”. Това мнение изрази председателят на Националната асоциация „Българско Черноморие“Димитър Канариев в ефира на БТВ. Той се включи в разгорещена дискусия по повод решението на депутатите да се забрани къмпингуването и паркирането на автомобили на 100 метра от плажната ивица.

По думите му, местните хора, които той представлява, не са доволни от това „някаква малка група хайдути да плажуват безплатно”. Канариев предложи хората, които в момента опъват палатки на плажовете, да отидат при „местните баби” и да плащат по 5 лв. Канариев допълни, че е „за“ строенето на хотели, защото те се правели по строги правила и изисквания.

Актьорът Филип Аврамов също се включи в дискусията. Ти заяви, че всяка година ходи почива на палатка, но обясни, че действително малко групи хора, които идват за по ден,два и оставяли голям боклук.

„Аз съм против решението на депутатите, но съм съгласен, че не можеш да паркираш на плаж“, каза той.

„Не мога да застана в позиция, че съм против къмпингуването, но съм против боклуците и съм сигурен, че трябва да се въведе някакъв ред в тези неща” допълни артистът Роберт Янакиев.

„Има достатъчно хора, които ще контролират това нещо. Къмпингуващите си правят оргия с природата, болшинството просто не чистят”, отговори Димитър Канариев. По думите му всеки може да „да събере пари и да купи” дадено място по Черноморието и да го направи къмпинг.

По темата мнението си изрази и независимият депутат Велизар Енчев, която обясни, че е гласувал „против“ закона.

„За тези 26 години бяха застроени плажните ивици на толкова места по нашето Черноморие. Значи на 10 метра от морето може да има хотели с непосилни за обикновения човек цени, но не може да има палатка, да има къмпинг, защо?“, запита Енчев.

Иронично той предложи „ако легнеш да спиш под някое дърво в гората да те глобят 2000 лв.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама