Деца пишат писма в конкурс на "Български пощи"

10:54, 04 мар 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Български пощи” ЕАД стартира националния етап от 45-ия международен епистоларен конкурс на Всемирния пощенски съюз за млади хора на тема  “Напишете писмо до Вашето 45-годишно АЗ“.

Според конкурсните правила само деца на възраст до 15 години могат да  участват в международното състезание. То се организира от задължените пощенски оператори и писмата се изпращат чрез тях. Международното бюро на ВПС не приема съчинения, изпратени от училища или от частни лица.

Всяка от детските творби трябва да бъде написана като писмо до приятел, близък, известна личност и да   съдържа  всички обичайни за писмото елементи  като адрес на подател и получател, обръщение, поздрави, подпис. Изискването е съчинението да  съдържа не повече от 1000 думи. Авторите следва да се въздържат от изтъкването на всякакви политически или религиозни мнения.

Желаещите да участват в конкурса, които отговарят на възрастовите условия, могат да изпратят своите съчинения не по-късно от 31 март 2015 година на адрес: "Български пощи” ЕАД, ул. "Акад. Стефан Младенов” 1, бл. 31, 1700 София, за епистоларния конкурс.  

Съчинението трябва да е придружено с писмо, съдържащо информация за неговия автор-три имена и адрес, пол, възраст, дата на раждане, име и адрес на училището, клас, копие от ученическата карта и телефон за връзка.

След националното класиране писмото-победител ще бъде изпратено за участие в международната надпревара с другите национални победители.

Отличените от „Български пощи” ЕАД послания ще получат своите награди и поощрения в навечерието на Световния ден на пощата – 9 октомври.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама