Полицията в Свиленград арестува каналджии и нелегални, хванаха и деца

11:03, 04 мар 16 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем мъже са задържани в свиленградския арест при полицейска операция, съобщиха от полицията. Акцията е проведена във връзка с миграционния натиск и незаконен трафик на чужденци през границата. Свиленградските криминалисти са получили информация, че в района на село Сладун ще пристигне група от незаконно преминали чужди граждани на територията на България, които ще бъдат извозени с автомобили до вътрешността на страната.

Сформирани са незабавно оперативни групи съвместно със служитнели на ГПУ Свиленград.

В полунощ на 3-ти март са задържани 32 чужди граждани без документи за самоличност, от които 8 жени, 6 мъже и 18 деца. Чужденците с произход Ирак, Сирия и Турция са отведени в патрулна база „Капитан Андреево”, а оттам са настанени в СДВНЧ-Любимец.

Полицейските служители са задържали и седем мъже, съпричастни към деянието - четирима харманлийци на възраст 42, 43, 31, 29 години, 35-годишен симеоновградчанин и двама любимчани на 25г и 50г.

В местността край селото са намерени и 3 автомобила „Мицубиши” и „БМВ”. Петима от мъжете са познайници на полицията, всички са задържани в следствения арест със 72-часова мярка. Очаква се прокурор да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение – задържане под стража.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама