Министърът на спорта връчи 4 награди на Бургас

11:13, 04 мар 16 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургас спечели 4 награди и името на града се чу четири пъти на ежегодната церемония за връчване на наградите на Българската асоциация „Спорт за учащи“ (БАСУ). Асоциацията отговаря за ученическия спорт, а призовете са връчени на тържествено общо събрание от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Това съобщи директорът на Строителния техникум Даниела Симеонова, която е присъствала на церемонията. На форума на БАСУ награди са връчени и на ученици, постигнали призови класирания през 2015 г., както и на учители, училища и дейци с голям принос за развитието на ученическия спорт.

Бургас е единственият град, който е спечелил толкова много награди. В категорията „Най-масово участие на финали“ е отличена Природо-математическата гимназия „Акад. Н. Обрешков“. В категорията „За съществен принос в развитието на спорта за учащи“ е наградена Виолета Илиева, началник на Регионалния инспекторат на МОН.

Две персонални отличия са присъдени на Строителния техникум – на учителя по физическо възпитание и треньор на хандбалния отбор Крали Кралев и на директора Даниела Симеонова. Кралев е отличен за успехите на училищните хандбалисти, които са 12 пъти общински първенци в последните 13 години и досега рекордът им не е надминат. Били са и два поредни пъти републикански шампиони.

„Оценям този успех като резултат от съвместната ни работа с хандбалните клубове в Бургас. Наши ученици тренират при тях, понякога ние откриваме таланти и ги пращаме на клубовете. Според мен би следвало така да бъде и при другите спортове“, каза Крали Кралев.

Даниела Симеонова е отличена заради мащабната кампания, която училището организира миналата година, за да изпрати на Световни ученически игри в Китай своите лекоатлетки. Строителният техникум търсеше финансиране за девойките, които станаха републикански шампионки, но нямаха средства, за да пътуват до Китай. След серия благотворителни  прояви, ангажираност на местни и национални медии, Министерството на младежта и спорта отпусна нужната сума не само за тях, а за всички отбори и занапред нито един национален шампион няма да търси сам средствата, за да се състезава за страната си. Така активността на бургаските ученици и учители се увенча с успех за всички състезатели в следващите години.

При награждаването Красен Кралев е обявил, че тази година Министерството на спорта е отделило 120 000 лв., за да финансира учениците шампиони на световни игри.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама