Шофьорите със стаж под 5 години най-опасни в Пловдив

11:41, 04 мар 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През последните години се констатира, че най-често участват в катастрофи водачи с до пет години стаж зад волана, каза инпсектор Ботьо Гиргинов, говорител на КАТ “Пътна полиция” – Пловдив, цитиран от Радио Фокус-Пловдив . По думите му, през 2015-та година от възникналите пътнотранспортни произшествия с травматизъм, на първо място са движението с превишена и несъобразена скорост, както и навлизането в насрещно движение.

Необходимо е да се повишава непрекъснато квалификацията на водачите – не е достатъчно само вземането на шофьорска книжка, каза още инпспектор Гиргинов. Според инспектор Гиргинов, през пролетно-летния сезон се увеличават сигналите за места, на които се провеждат нерегламентирани състезания с автомобили.

Гиргинов допълни, че в така наречените гонки участват водачи с малко години стаж зад волана, като това води до конкретни заплахи, както за техния живот, така и за всички нас участници в движението. „Опитваме се по различни методи на въздействие да повлияем на тези водачи, като най-често при констатиране на такива нарушения се съставя акт за установяване на административно нарушение, но има случаи, при които се съставят и глоби с фиш”, каза още инспектор Ботьо Гиргинов.

Според него проблемът с нерегламентираните състезания вълнува обществото на територията на цялата страна. „Много често във връзка с тези нерегламентирани състезания по улиците, булевардите и определени места на територията на Пловдив, възникват пътнотранспортни произшествия с травматизъм”, каза още инспектор Гергинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама