Двегодишно дете бере душа в пловдивска болница след падане от прозорец

13:01, 04 мар 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двегодишно дете е в критично състояние, с реална опасност за живота, съобщиха за Пловдив Topnovini.bg от УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.

Детето е прието със счупване на черепа, мозъчна контузия, разкъсване на черния дроб, тежки контузии на белите дробове и счупен лакът. Момченцето е настанено в Интензивното отделение на Клиниката по детска хирургия. Медиците преценяват какви операции трябва да му бъдат направени

Детето е намерено в безпомощно състояние снощи в Харманли зад жилищен блок на бул. "България", информираха от полицията. Сигналът е подаден в 20.05 часа. Пристигналият незабано автопатрул е установил, че момчето живее в близкия блок. Незабавно е транспортирано до ЦСМП Харманли, откъдето е откарано до МБАЛ Хасково, а оттам и в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.

От извършения оглед станало известно, че детето е било в стая заедно с дядо си, който излязъл и го оставил за малко само. Когато се върнал, установил, че момченцето го няма, а прозорецът е отворен с поставена под него табуретка. В жилището са били и майката и бабата на пострадалото дете.

Работата по изясняване на случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама