Бизнесменът Йордан Динев стана поет – пише патриотични стихове

13:36, 04 мар 16 / Любопитно 25 696 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В ново амплоа се изяви единият от братята Диневи – Йордан. Бизнесменът прояви неподозиран поетичен талант по време на коктейла-заря, който традиционно се провежда на 3 март в Бургас. Обзет от патриотичен порив, предприемачът прочете свое стихотворение, посветено на Родината. Финалът на тези стихове „Повикай ме и аз ще се обадя, дори от дъното на твоите недра, Българийо, ти майко свята, ти моя орис и съдба!“, предизвика бурните аплодисменти на гостите.

Йордан Динев обясни, че е написал стихотворението, когато е бил далеч от родината през последните две години. Той поздрави гостите в емоционално слово и призова „да си припомним нашия дълг, това, което ни завещаха поколенията - да пазим и почитаме българската памет и да бъдем достойни българи“.

Бизнесменът, който заедно с брат си Динко притежават хотелски комплекс и са собственици на яхтеното пристанище в Свети Влас, посрещна лично гостите в хотела си в Бургас. Сред тях бяха заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков, депутатите Иван Вълков, Диана Йорданова, Слави Бинев, председателят на Общинския съвет в Бургас Костантин Луков, продуценти, спортисти, общински съветници от Бургас и Несебър, бизнес-партньори и др.

Поздравителна реч произнесе председателят на Фондация „Българска памет“ Стоян Райчевски, който припомни, че на континента Европа е имало много империи, но България е единствената, която запазва името си, въпреки вековете под чуждо иго.

За настроението на присъстващите се погрижиха Ансамбъл „Рупци“ със солист Ирена Станкова, поп певецът Богдан Томов, Камелия Воче и др. Както всяка година кулминацията на вечерта бе зрелищната заря. Тя започна с огнен метеорит, спуснат от покрива на хотела, който даде старт на внушителните пироефекти. Фойерверките бяха под формата на огнени шлейфове и брокатови ветрила на близо 450 м височина, а финалът беше белязан от илюминации в цветовете на националния трибагреник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама