СДВР отрече конкретна заплаха за София, Борисов потвърди за сигнали

14:27, 04 мар 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проверките на полицията в София не са свързани с конкретна заплаха, съобщи пред БНР директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

Той допълни, че засиленото полицейско присъствие е заради струпването на много хора по ж.п. гарите и автогарите в почивните дни. “Има засилено полицейско присъствие с акцент неделния ден, когато очакваме сериозно завръщане на столичани от дестинациите, на които са били. Има засилено полицейско присъствие с акцент върху входните трасета за столицата и отново по транспортната инфраструктура”, обясни директорът на СДВР.

Според премиера Бойко Борисов е имало няколко получени сигнала. “И докато се проверят, сме взели всички превантивни мерки”, каза министър-председателят.

“За това правим това учение по границата с военните, за да сме подготвени за тежки ситуации и да сме проиграли всички възможни варианти, включително със затваряне на ГКПП с Гърция или Македония”, заяви премиерът. Борисов заяви, че не бива да забравяме, че светът е във война. „Българският народ трябва да бъде спокоен, че властта е взела всички мерки и сме подготвени за най-тежкия сценарий. Използваме почивните дни, когато трафикът е по-малък за дислоциране към македоно – гръцката граница”, каза премиерът.

Както София Topnovini.bg съобщи по-рано, барети с автомати от СОБТ проверяваха документи на граждани, багаж, паркингите и тоалетните на столичната жп и автогари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама