Дами с големи сърца ще бъдат наградени за 8 март

14:39, 04 мар 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благодетелки ще бъдат наградени в навечерието на празника на жената 8 март в Пловдив. Ще бъдат отличени дами, за които благотворителността е кауза и мисия в живота, съобщава Меги Трайкова, която е председател на фондация "Сан Марко-М".

Една от благодетелките е Елена Кристиано, която подпомогна през миналата 2015 г кампаниите за закупуване на електронна протеза на Иван от Пловдив и за лечението на парализираната Мария.

Друга дама е Радмила Станкович, която тренира детето чудо от Пловдив Лили, което расте в дом за деца лишени от родителски грижи и въпреки трудностите в живота си, на лекоатлетическата писта е непобедимо.

Треньорката по джудо Цветана Божилова приема нещастието, случило се на едно от нейните деца на тепиха - 13-годишния Валентин Петков, като свое лично.

Народните певици Елена Чаушева и Таня Досева са другите дами, които винаги са се отзовавали на благотворителните кампании на фондацията и никога не са взели нито лев за своите изпълнения в подкрепа на страдащи хора. Оперната прима Людмила Добрева неведнъж е пяла абсолютно безвъзмездно и благотворително в Пловдив, идвайки специално за целта от Италия.

Наградите на дамите ще бъдат връчени от Меги Трайкова и от зам.кмета на община Пловдив Георги Титюков. Церемонията ще се състои на 7 март 2016г. от 12.30 часа в хотел "Империал".

От фондацията организатор са решили да зарадват и пенсионерките от Дома за възрастни хора с физически увреждания на бул."Цариградско шосе", съобщи още Трайкова. Всяка възрастна жена на 8 март ще получи цветя, а освен празничния обяд, в празничната програма включва и концерт в изпълнение на Елена Чаушева и Пламен Трайков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама