Строители обявяват гладна стачка, сезират ОЛАФ за проекта за стадиона в Шабла

14:39, 04 мар 16 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безсрочна гладна стачка ще обяви един от строители от Каварна, които не са получили  дължимите им суми за  ремонт и обновяване на стадиона в Шабла от фирмата-изпълнител – „Теракоминженеринг”. В понеделник до кмета на Шабла ще бъде  искане за разполагане на палатка пред общината в морския град, съобщи за Topnovini.bg Илия Чакъров – собственик на фирма „Логос”. Тогава ще бъде решено и кой от строителите ще започне да гладува.

В началото на седмицата протестиращите строители ще подадат сигнал до Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ относно ремонта на стадиона. Чрез депутат в Европейския парламент те ще изпратят запис с кадри от стадиона в Шабла и от проведените вчера и днес протести.

Днес протестът е бил по-масов от вчерашния. Включили са се около 100 души от от Каварна, Шабла, Силистра, Добрич, Варна. Повечето от тях са от строителни фирми, към които „Теракоминженеринг” има неразплатени задължения. Те са блокирали за около 20 минути международния път Варна – Дуранкулак, след което протестът е продължил около половин  час на стадиона.

Общо 300 000 лева имат да получават подизпълнители и доставчици на услуги от Шабла и Каварна. Проектът "Развитие на спорта в община Шабла – реконструкция и доизграждане на стадион и парков комплекс в гр. Шабла, община Шабла" се финансира по Програмата за развитие на селските райони и е на стойност 5 539 842.лв. без ДДС.

Проектът бе за рехабилитация на наличната и изграждане на нова спортна инфраструктура. Той предвиждаше изграждане на игрища за футбол, минифутбол, волейбол и баскетбол, петанк, тенис корт и трибуни за зрители, обособяване на зона за тенис на маса на открито. Скейт парк, фитнес на открито и съоръжения за катерене  трябваше да допълнят възможностите за спорт на открито.

Изпълнител на строително-монтажните работи по проекта е ДЗЗД "Шабла Спорт 2015", обединение между "Теракоминженеринг" ЕООД  и "Динамик Ресурс" ООД.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама